Sandoy – Sagaøen & Kirkjubøur

kr.1.995,00

Søndag10:00-19:30

Vælg det afhentningssted, du ønsker, at vi skal hente dig fra, og vær i god tid på afhentningsstedet. Vær opmærksom på, at afhentningen kan være 10-15 minutter senere end den forventede tidsplan. For gæster, der bor på 62n Hotel, bedes du gå til Hotel Tórshavn.

Beskrivelse

Uspoleret, traditionel og fuld af god historie

Nyd den smukke natur, rige fugleliv og historie på hele dagen guidet tur til Sandoy og Kirkjubøur. Besøg alle de gamle steder, der dateres tilbage til vikingetiden og endda nogle havminer fra anden verdenskrig. Køreturen fra hovedstaden til færgen er ca. 20 minutter lang, og færgens sejltid er ca. 30 minutter.

På Sandoy vil vi besøge landsbyerne Skopun, Sandur, Skálavík, Húsavík, Dalur og Skarvanes.

Sandur er den vigtigste landsby på øen og er det eneste sted på Færøerne, hvor du kan se rigtige klitter. Kirken i Sandur er et besøg værd, og her vil du blive fortalt religionens historie på Færøerne.

Skálavík er også en gammel landsby og er hjemsted for en variant af Seal Woman legenden. Her er der den maleriske gammeldags café Á Mølini.

Húsavík er en af de oprindelige landbrugsbyer på øen og var hjemsted for den berygtede "Húsfrúgvin í Húsavík", som uden tvivl var den rigeste kvinde i hele Færøernes historie. Her er ruinerne af hendes gamle gård, nogle gamle lagerhuse og et par marineminer fra anden verdenskrig.

Landsbyen Dalur pletter nogle fantastiske landskaber og en malerisk lille stenstrand.

Skarvanes var en øde landsby indtil for ti år siden og har en fantastisk udsigt over Skúvoy, Stóra Dímun og Suðuroy.

Når vi vender tilbage fra Sandoy, besøger vi den mest historierige landsby på Færøerne, Kirkjubøur.

Her bor den 17. generation af familien Patursson i det ældste træhus i landet (og måske i Europa!), et hus, der går helt tilbage til vikingetiden. Den gamle Skt. Ólav-kirke er den ældste kirke på øerne, der stadig er i brug, og dens nyere fætter, Skt. Magnus-katedralruinen, står overdådigt tæt ved. Her kan man høre lokale historier om konger, biskopper, præster, bønder, borgerkrig og redningsaktioner.

Herfra vender vi tilbage til Tórshavn og dit hotel.

Denne tur omfatter: Turens indhold: Afhentning og aflevering på dit hotel i Tórshavn, lokal guide, færgebillet og frokost.

Tjekliste:
  • Kamera
  • Varmt tøj og regnfrakke
  • Kikkert
  • Godt humør

Du kan også lide...

Indkøbsvogn

Ingen produkter i vognen.