Vejr og klima på Færøerne

Lad os være lige. Hvis du forventer, at klimaet på Færøerne vil omfatte 30 graders sol hver dag, med sved konstant dryppende fra panden, og en dyne-mindre søvn, har du været lidt misinformeret. For ikke at sige dette er dette ikke muligt (vi har engang registreret 26 grader!). Det er bare ikke helt normen.

Det, der overrasker mange, er dog den relative mildhed i de færøske årstider. På trods af øernes nordlige breddegrad placering, somre er cool med en gennemsnitlig temperatur på 13 ° C, og vintrene er milde, med en gennemsnitlig temperatur på 3 ° C. Dette klima, der er klassificeret som Maritim Subarktis i henhold til Köppens klimaklassifikation, er påvirket af Atlanterhavets stærke opvarmningsindvirkning, som producerer nordatlantisk strøm.

Sommerdage bringe mange timers sollys (19 timer, 45 minutter på den længste dag, juni 21). I modsætning hertil kan dage om vinteren være så korte som 5 timer.

Øerne er generelt blæsende, overskyet og køligt hele året. Variationer i højde, havstrøm, topografi og vind betyder, at klimaet er meget forskelligt, selv om afstandene mellem stederne er små. Dette giver uforudsigelige og meget omskiftelige vejr. Det er ikke ualmindeligt, at et sted at opleve regn, den næste sne og en tredje placeringssol. Du kan bogstaveligt talt opleve alle fire årstider på en dag!

Apoteker og hospitaler på Færøerne

Hvis du har brug for hjælp, skal du ringe 112 for enhver form for nødsituation. Førstehjælp ydes på hospitalerne i TórshavnKlaksvík Og Tv-avis.

Praktiserende læger kan også kontaktes for ikke-akutte konsultationer over telefonen, normalt mellem 08.00 og 09.00. Hvis du har brug for akut medicinsk behandling uden for lægens åbningstider, som er mellem 16,00 og 08,00, skal du ringe til akut lægehjælp tlf.

Nødnummer er - 112

ELEKTRICITET

220-230 volt AC (50 Hz) er den færøske standard. De elektriske stikkontakter tage stik fælles for de fleste europæiske lande, men kan afvige fra dem i dit hjemland. For at være på den sikre side, bør du medbringe en to-pin kontinental adapter med dig.

Yderligere oplysningertjek denne nyttige vejledning.

POSTVÆSENET

Almindelige åbningstider for det nationale postvæsen (Posta) i Tórshavn er man-fre fra 8:00 til 17:00.

Posthuse i mindre landsbyer har kortere åbningstider. Alle posthuse er lukket lørdage og søndage.

Besøg Posta's hjemmeside for mere information.

TELEFON & INTERNET-TJENESTER PÅ FÆRØERNE

Landekoden for Færøerne er +298 plus det sekscifrede tal. Opkald fra Færøerne i udlandet kan foretages ved at ringe 00, så den nationale kode og telefonnummeret. Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte telefonnummeret ved at ringe til 118.

Tre GSM-tjenesteudbydere opererer på Færøerne: Føroya Tele (færøsk telekommunikation) Hej Og Tosa. Føroya Tele og Hey sælger forudbetalte GSM-telefonkort og tilbyder GSM / GPRS service. Forudbetalte telefonkort kan købes i teleshops, kiosker, tankstationer, posthuse, hoteller, regionale informationscentre og i informationsskranken i Vágar Lufthavn.

Næsten alle øerne får en fremragende bredbåndsforbindelse, hvor 3G- og 4G-netværk fungerer fuldt ud over hele landet.

Internetterminaler, der tilbyder trådløst bredbånd, findes i Regionale informationscentre, offentlige biblioteker, hotellobbyer og nogle caféer

VALUTA, KREDITKORT OG BANKER

Der er to valutaer af samme værdi på Færøerne: den færøske króna og den danske krone. Mens den færøske regering udskriver sine egne pengesedler, bruges kun danske mønter. Danske notater er lige så acceptable som færøske noter i hele landet.

De fleste butikker, restauranter, tankstationer, hoteller og skatter accepterer kreditkort, primært VISA, men andre kreditkort, såsom MasterCard, Eurocard, Maestro og JCB, accepteres også i store butikker, indkøbscentre og restauranter. De fleste steder GØR IKKE acceptere American Express.

Det er muligt at hæve penge med Visa, Visa-Dankort, Eurocard, MasterCard, Maestro og JCB fra de mange pengeautomater rundt om i landet. Pengeautomaterne findes ofte ved siden af bankfilialer og kan bruges uden for bankernes normale åbningstider

Bankerne er normalt åbne mandag til fredag fra 09.30 til 16.00. Banker i mindre landsbyer kan have forskellige og kortere åbningstider. Banker er lukket på alle Helligdage.